Košarkaši Zdravlja poraženi su sinoć u Leskovcu u duelu sa favorizovanom novosadskom Vojvodinom rezultatom 77:81 (20:21, 25:17, 20:20, 12:23) u utakmici 21. kola AdmiralBet Košarkake lige Srbije.


Iako je utakmica odigrana u terminu koji nije standardan za Leskovac, zbog činjenice da je Vojvodina svoju odloženu utakmicu sa Slogom igrala u petak, u dvorani je i po ledenoj hladnoći bilo više stotina navijača.
Vodili su domaći košarkaši većim delom utakmice, bili bolji, borbeniji i konkretniji rival. U 34. minutu prednost Leskovčana bila je 14 poena razlike (74:60). I kada se očekivala rutinska završnica oslabljenih i nekompletnih domaćina koji su čitave nedelje bili bez treninga zbog bolesti i virusa, desio se šokantni preokret.


Košarkašima Zdravlja dosuđeno je nekoliko ličnih grešaka u napadu, najveće pojačanje Svetozar Stamenković je morao van igre posle 3 brza faula, a u dramatičnoj završnici Novosađani su imali i više sreće i na kraju osvojili bodove u Leskovcu.
U ekipi Zdravlja petorica košarkaša sa dvocifrenim košgeterskim učinkom: Jordan 18, Morgan 14, Jovanović 12, Jović 12 i Škundrić 10 poena. U timu Vojvodine iz sivila su košgeterskim učinkom Beslać sa 27, Nedeljkov sa 13 i Banjac sa 10 poena. Izvor KK Zdravlje Leskovac #klsrb