VRŠAC – VOJVODINA 73:80 (20:20, 19:18, 18:19, 16:23)
Centar Milenijum, gledalaca 400, sudije: Jovčić, Sedlar, Vuletin.
VRŠAC: Dišić, Simić 7, Šušić 4, Jovanović 2, Agoč 4, Vasić 20, Radović 7, Jurček 20, Vasiljević 9, Robinson, Jeković.
VOJVODINA: Banjac 2, Beslać 33, Nedeljkov 5, Gaćeša 4, Zagrađanin, Pešaković 18, Šajin 6, Mitrović 5, Živković, Čampara 2, Ristanović, Jovović 5.


Ovosezonska košarkaška premijera u Centru Milenijum mogla je da zadovolji ukus probirljivih ljubitelja sporta, jer su Vrščani i Novosađani, odigrali kvalitetan i rezultatski neizvestan meč koji je epilog dobio u poslednjim minutima. Nijedan od rivala tokom najvećeg dela utakmice nije uspeo da stvori veću prednost od pet poena, desetak puta bilo je nerešeno, a pobednika je odlučilo nadahnuće izvanrednog Dušana Beslaća, koji je potvrdio da njegova igračka klasa nadmašuje takmičenje u KLS.
Ritam igre domaćih diktirali su sjajni Slovenac Jurček, sa paletom raznovrsnih napadačkih rešenja i precizni Lazar Vasić, koji je pogodio šest trojki. U timu Vojvodine, sem Beslaća, odličnu igru pružio je Nikola Pešaković.
Meč je odlučen u poslednjih pet minuta, kada je košem Šajina, Vojvodina povela sa 66:61, Vršac je potom odigrao dva neprecizna napada, trener Đokić je u kratkom periodu dva puta zvao svoje igrače na tajm aut, pokušao da ih drži u visokom ritmu, međutim, energetski potrošeni Vrščani nisu uspeli da završnicu odigraju kao prethodnih 35 minuta. Usledio je koš Mitrovića za 68:61, pa trojke Jurčeka na jednoj i Pešakovića na drugoj strani, potom dva promešena slobodna bacanja Jekovića, da bi meč viner, Beslać, sve rešio trojkom za prvu dvocifrenu prednost Vojvodine na meču 73:64.
Trener Vojvodine Isakov – Kovačević pohvalio je defanzivni skok svojih igrača u poslednjem periodu, dok je Đokić zahvalio vršačkoj publici na podršci uz žal što je izostao trijumf. B. Josimov Foto Miloš Živković Izvor KK Vršac #klsrb