29.05.2021.
Mladost nije uspela da savlada crno-bele.
 
Naši momci nisu uspeli da zaustave čuveni Parni Valjak i završli su takmičenje u Košarkaškoj Superligi Srbije rezultatom 84:94 u korist ekipe crno-belih. Ni dobar start utakmice nije bio dovoljan da zaustavi vešto izabranu ekipu Partizana. Žao nam je što je Trey pretrpeo prelom ruke i nadamo se njegovom brzom oporavku!


Iz redova Mladosti najviše se po poenima istakao Igbanu, ostvarivši 20 poena. Gombauld je imao najviše skokova (5 skokova), a Milosavljević najviše asistencija (9 asistencija). Sa klupe Partizana najviše poena ostvario je Trifunović (19 poena), dok su se po skokovima i asistencijama istakli Janković (8 skokova) i Jaramaz (7 asistencija).


Čestitamo ekipi KK Partizan NIS na pobedi i plasmanu u polufinale Superlige i zahvaljujemo se na fer i korektnoj igri.


Uprkos izgubljenoj utakmici, Mladost je veoma zadovoljna učinkom svojih prvotimaca u ovoj sezoni. Već na početku je naš tim stavljen u fokus zahvaljujući svojoj brzoj i agresivnoj igri preko celog terena. Kada rezimiramo utiske i sagledamo uspehe iz protekle sezone, sigurni smo u to da Mladost može još više da napreduje u narednim mesecima i spremno dočeka sezonu 2021/2022.


Kratkom ceremonijom pred početak utakmice, Mladost se zahvalila Trey Drechsel-u za izuzetan doprinos uspesima kluba ove sezone, poklonivši mu sliku Zemuna, plaketu zahvalnosti za doprinos, kao i dres koji su potpisali svi njegovi saigrači iz prvog tima.


Nagrade su uručili Brunislav Bruno Pavelić, najstariji član Mladosti i jedna od živih legendi zemunske košarke, najmlađi član prvog tima i kandidat za U19 reprezentaciju, Matija Belić, zatim Sergej Rutović, jedan od zapaženijih igrača mlađih pionira Mladosti koji je u izboru za glavnu ekipu regiona Beograda, kao i predsednik KK Mladost Maxbet, dr Nebojša Bjelica.


Na ovoj ceremoniji, direktor Košarkaške lige Srbije, Leon Deleon, uručio je medalje i pehar prvom timu Mladosti, kao šampionu KLS, pri čemu je priznanje dobio i Trey Drechsel za najviše ukradenih lopti.


Zahvaljujemo se svima na neizmernoj podršci na putu ka ovom istorijskom uspehu našeg kluba, uz iščekivanje još bolje i kvalitetnije naredne sezone. Izvor KK Mladost MaxBet #KLSRB