27.05.2021.
Borac bolji od FMP-a
 
Košarkaši FMP-a nisu uspeli da ponove izdanja iz završnice ABA lige. Nakon gotovo mesec dana takmičarske pauze Panteri su dočekali Borac u četvrtinfalu plejofa Super lige Srbije i pružili partiju ispod svog nivoa. Borac je odigrao veoma dobro, borbeno, međutim slabiji početak i nedostatak energije kreirao je put FMP-a u poraz rezultatom – 67:77. Zaista je malo šta polazilo izabranicima Vanje Guše za rukom i ekipa Borca je odnela zasluženu pobedu. Sada je pred FMP-om težak zadatak, ali ne i nemoguć jer su Panteri nebrojano puta ove sezone pokazali da znaju sjajno da nose pritisak. Već u subotu od 16 časova u Čačku FMP ima priliku da popravi utisak, pobedi i vrati seriju u FMP arenu.


FMP je bolje započeo utakmicu, odmah se snašao na zonsku odbranu rivala i pre svega čvrstom odbranom stekao vođstvo – 8:3. Međutim, Panteri nisu uspeli da održe nivo igre, pogotovo su se mučili u šutu za tri koji je bio važno oružje protiv već pomenute zonske odbrane rivala i Borac je serijom 15:3 preuzeo vođstvo i kontrolu – 11:18. Gosti su sačuvali razliku do kraja prve četvrtine (20:27), a kada je Gavrilović pogodio trojku na početku drugog perioda ta prednost je bila i dvocifrena. Dimitrije Nikolić i Marko Radonjić su kreirali seriju 5:0 i prepolovili vođstvo rivala, međutim i dalje je u igri FMP-a nedostajao kontinuitet. Nova serija Borca 13:2 donela je i 16 poena prednosti rivalu (27:43). FMP je bio bez preko potrebne agresivnosti u odbrani, a mimo Filipa Čovića i Stefana Lazarevića bez raspoloženih napadača. Upravo poeni Lazarevića u završnici drugog perioda doneli su FMP-u ponovo jednocifreni zaostatak – 38:47.


Nažalost, energija FMP-a nije bila na potrebnom nivou i u nastavku igre. Mučili su se Panteri sa procentom šuta i nakon pet minuta treće četvrtine postigli samo pet poena i Borac je ponovo stekao velikih 16 poena prednosti – 42:58. Borio se FMP, ali ovo nije bio dan izabranicima Vanje Guše. I kada su uspeli da priđu na 12 razlike krajem trećeg perioda, nudile su im se šanse da uvedu meč u potpuni egal. Ipak, promašena slobodna bacanja, otvorene trojke i nesvojstvene greške odvele su FMP u poraz i tešku situaciju, a to je da put do polufinala Superlige Srbije vodi preko Čačka i potencijalne majstorice.


FMP – Borac Čačak 67:77 (20:27, 1820, 12:15, 17:15)


FMP: Lazarević 11, Čović 12, Izundu, Hends 7, Pecarski 11, Nikolić 6, Radovanović 5, Šešlija, Nenadić 2, Radonjić 8, Popović 2, Vasić 3.


Izjave posle utakmice:


Vanja Guša : 'Samo bih čestitao Marinoviću i igračima Borca na predstavi. Održali su nam čas košarke. Moraćemo da probamo da vratimo tim i u gradu košarke pokažemo bolje izdanje


Marko Radonjić : 'Mi smo loše otvorili utakmicu, ušli smo sa idejom da ćemo lako dobiti jer su došli sa smanjenom rosteru i to nam se po mom mišljenju obilo o glavu. Trudili smo se, borili smo se, ali nismo bili na nivou sa kraja ABA lige. Imamo vremena da se odmorimo i pripremimo, da dobijemo u Čačku utakmicu, izborimo treću i prođemo dalje Izvor KK FMP #KLSRB