05.04.2021.
SLOGINA VAŽNA POBEDA U PRODUŽETKU.
 
SLOGA – ZLATIBOR 104:96 (26:25,18:24,25:16,20:24,15:7)


Nova hala Kraljevo.Sudije:Aleksandar Glišić,Dragan Matić i Marko Strika. Sloga:Kostić17,Spasojević,Radić14,U.Mirković(cap),Šević,Čušković 30, Jeftić 16,Vujović,Tomašević 4,Savić,Samojlović 23.


Zlatibor:Protić 22,Ostojić,Kutlešić 16,Marjanović 2,Joksimovič 9,Mitrović 6, Jeftić 2, Riznić(cap)5,Vorkapić 14,Papić 8, Brandon Lee Mc Soy 11, Pavlović 1.


U borbi za opstanak  susret sa ekipom Zlatibora za Slogu je bila  utakmica  koja mnogo odlučuje pa je imperativ pobede bilo i veliko opterećenje za domaćina.Peh već u drugom minutu povredom kapitena Mirkovića dodatno je opteretio domaću ekipu  koja je smogla snage  da se velikom borbenošću  izbori za važnu pobedu.Do pobede se nije došlo nimalo lako jer su veoma kvalitetni gosti  stalno stizali minimalnu prednost domaćina.U zadnju deonicu Sloga  kreće sa minimalnom prednošću (81:80) koju gosti stižu  i prelaze u vođstvo (88:89) u zadnjim trenucima utakmice pa Radić polovičnim uspehom sa linije slobodnih bacanja uspeva da izjednači rezultat(89:89) a gosti  ne koriste zadnji napad za pobedu.U produžecima Sloga koristi dve greške gostiju  pa uspeva da ostvari  razliku koju je i povećala do kraja susreta. Dragan Kostić trener KK Sloga:Izuzetna borbenost igrača u dosta teškoj utakmici uz povredu Mirkovića na početku utakmice odlučila je pobednika a time i opstanak u KLS.Čestitke ekipi Zlatibora koji je jako kvalitetan tim što je pokazao i na ovoj utakmici.


Strain Nedović KK Zlatibor:Zaslužena pobeda Sloge uz neverovatnu borbenost  njenih igrača.Mi smo umali šut za pobedu, nismo uspeli.Drago mi je da je Sloga obezbedila opstanak jer Kraljevo kao grad košarke zaslužuje mesto u KLS. Tekst i foto (Sloga) #KLSRB