29.03.2021.
KOSARKAŠI KOLUBARE UBEDLJIVI U DERBIJU SA SLOGOM
 
Košarkaši Kolubare ostvarili su veoma bitnu pobedu u Lazarevcu protiv ekipe Sloge iz Kraljeva rezultatom 90:66 ( 18:20 ; 28:11 ; 22:17 ; 22:18 ).


Kolubara je u derbiju kola dočekala ekipu Sloge iz Kraljeva. Ova utakmica imala je veliki značaj za obe ekipe, koje su želele da se pobedom u direktnom duelu domognu sigurnog dela tabele koji im vrlo verovatno garantuje opstanak u Košarkaškoj Ligi Srbije. 


U utakmicu su bolje ušli gosti, ostvarivši prednost na samom početku. Tokom prve četvrtine je delovalo da će utakmica biti neizvesna do samog kraja, i da će domaćin morati dobro da se pomuči da bi ostvario pobedu protiv Kraljevčana. 


Nakon prednosti koje su imali na kraju prve četvrtine, Sloga nije imala snage da se odupre odlučnom i disciplinovanoj igri Kolubare, koja je već u drugoj četvrtini preokrenula rezultat. Dobrom igrom u odbrani i sa dosta poena iz kontra napada Kolubara je usoela da okrene rezutat, i do kraja poluvremena stekne osetniju prednost nad Kraljevčanima. Rezltat 28 :11  u korist domaćina u drugoj četvrtini sve govori. 


U drugom poluvremenu domaćin je postepeno podizao prednost, i nije dopuštao gostima da se priblize dovoljno blizu da mogu da ugroze pobedu domaćina. 


Domaćin je odigrao odličnu utakmicu, i ostvario veoma bitnu pobedu u borbi za opstanak.Kod ekipe Kolubare istakli su se kapiten  Simić  sa 33 poena, Vitković sa 16 poena, Vuetić sa 12 poena, , Vukašin Sinđelić sa 10 poena,  Gašić 8 poena,Fore 6 poena Šparović 5 poena,


Ekipa Sloge iz Kraljeva: :Samojlović 12 poena, Jeftić 11 poena, Tomašević 8 poena, Radić 7 poena,  Kostić 5 poena, Mirkovič 5 poena.  Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003. #KLSRB