28.03.2021.
BITNA POBEDA ZA ALASE
 
Košarkaši Dunava zabeležili su veoma bitnu pobedu u Staroj Pazovi nad ekipom Vršca u 28.kolu Košarkaške lige Srbije.


Prvo poluvreme utakmice proteklo je u gotovo izjednačenoj igri oba tima. Dunav je u prvoj četvrtini uspeo da stvori maksimalnih +7 ali Vrščani su se ekspresno vratili. Amerikanac u dresu Vršca, Brendon Peterson zadavao je velike muke centrima Dunava u prvom delu meča.


Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 46:44 u korist Alasa.


Ogromna energija kapitena domaćih, Aleksandra Miljkovića, nije mogla da prođe a da ne bude uočljiva svima prisutnima u hali "Park". Svoju borbenost je preneo i na ostatak ekipe. Juzbašić je uspeo da "ukroti" Petersona u reketu a na drugoj strani pogađao preko njega. Odličnu rolu u odbrani pružio je i Vuković. Malidžan je pokazao izuzetnu lucidnost i fantastično razigravao ekipu. Pored toga, nadovezao se i sa nekoliko veoma bitnih koševa.


Dunav je uspeo da dođe do +11 u trećoj deonici.


Na kraju 30-og minuta rezultat je glasio 64:58 u korist domaćih.


Četvrta deonica je započela poenima Vukovića za +6. Na drugoj strani, Peterson prikazuje odličnu igru iz prvog poluvremena i nastavlja da zatrpava koš Dunava. Pored toga, Simić je pogodio trojku te je Vršac došao samo na -1 (69:68). Ipak, zahvaljujući Malidžanu koji je u tim momentima vezao 5 poena, Alasi nisu dali gostima da preokrenu. Majstorović je fantastično trčao i u jednoj od kontri "brutalno" zakucao za +7 (78:71) pet minuta pre kraja meča. Poenima Kovačevića, Dunav je rešio meč u svoju korist rezultatom 86:77.


Najbolji u ekipi Mitra Ašćerića bili su Juzbašić sa 20 poena i 11 skokova. Malidžan je dodao 16 uz 7 asistencija dok su Majstorović, Kovačević i Miljković ubacili po 14, 13 i 12 koševa.


Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Brendon Peterson sa 28 poena i 9 skokova. Janjić je dodao 16. Izvor KK Dunav #KLSRB