20.03.2021.
PAD KONCETRACIJE U POSLEDNJIH DESET MINUTA
 
Košarkaši Tamiša naneli su Starobanovčanima šesti poraz u poslednjih sedam mečeva u Košarkaškoj ligi Srbije. Oni su, najviše zahvaljujući odličnoj igri u poslednjih deset minuta, slavili u hali "Park" rezultatom 82:93.


Pančevci su bolje otvorili susret i sa nekoliko poena odličnog Krstanovića već posle uvodnih par minuta poveli sa 2:13. Uzvratio je Kovačević pogodivši šuteve za dva i za tri, te je Dunav prišao na -2, 14:16. Alasi su u drugoj polovini prve deonice većinom poentirali sa linije za slobodna bacanja. Tamiš je postigao mnoštvo lakih poena dolazivši do "srca" Dunavovog reketa pa je na kraju rezultat posle prve četvrtine glasio 23:28 u korist gostiju. 


Poenima Vukovića posle ofanzivnog skoka, te trojkom Miljkovića iz "kornera", Dunav je na početku druge četvrtine smanjio na 29:32. Međutim, nakon toga, nekoliko "ničijih" lopti je pripalo gostima što su oni znalački iskoristili i došli do maksimalnih +9, 29:38. Na drugoj strani, Majstorović konačno podseća na partije sa početka sezone te košem uz faul i trojkom pokreće Alase serijom od 8:0.


Na kraju prvog dela rezultat je glasio 43:48.


Treći period protekao je u odličnoj igri ekipe Mitra Ašćerića. Poenima Kovačevića i Juzbašića, izdejstvovana je serija od 7:0 pa je Dunav prvi put poveo, 50:48. Čini se da domaći nisu maksimalno iskoristili odličan momentum da slome rivala. Tamiš je uspeo da se vrati serijom od 8:0 i dođe do +6, 50:56. Novim poenima Juzbašića, Kovačevića i na kraju Majstorovića uz zvuk sirene, Dunav je posle 30 minuta vodio, 68:66.


Četvrta četvrtina i potpuni potop domaćina. Već posle uvodna tri minuta Pančevci su zahvaljujući trojkama Rebića i Džordana, te koš-faulom Krstanovića napravili seriju od 14:0 i po prvi put poveli sa maskimalnih +12, 68:80. Dunav se u tim momentima mučio da poentira sa penala. Majstorović i Grković su koševima uspeli da smanje zaostatak na -7, 82:89, ali dalje od toga, nisu uspeli.


Na kraju, konačnih 82:93 u korist Tamiša. Dunav u narednom kolu gostuje u Kraljevu. Izvor KK Dunav #KLSRB