19.03.2021.
Oslabljeni u Aleksinac
 
Posle novog teškog perioda u kojem su zbog tri zaražena igrača pauzirali sa mečevima za košarkaše Metalca slede dani istine i to u pravom smislu te reči. Do desetog dana aprila odigraće ukupno sedam utakmica nakon kojih će biti poznato ostaju li u KLS-u ili će se sledeće godine takmičiti u nižem rangu.


Prvi protivnik poslednjeg dana ove nedelje je aleksinački Napredak, ekipa koju su puleni Vladimira Đokića savladali nakon trilera i produžetaka u prvom delu sezone.


Ipak, sada je situacija znatno drugačija, pa i poslednji poraz od Slobode ne zavarava nikoga u valjevskom taboru, novi trener Petar Jelić je uz dva Amerikanca na pragu opstanka, koji bi mogao biti overen već uovom susretu.


- Zaista smo ušli u jedan veliki problem, trenirali smo u drugačijem ritmu, individualno i u grupama i pitanje je kako ćemo izgledati na parketu. Ritam koji nas očekuje je paklen i velika je šteta što nam se ovo desilo nakon perioda u kojem smo igrali dobro i nadali se opstanku. Napredak je odlična ekipa, promenili su trenera, igraju agresivno i trijumf protiv OKK Beograda u prestonici je pokazatelj njihovog kvaliteta. Primarni zadatak će nam biti da iskontrolišemo skok, a opet ponavaljam treba da budemo svesni da nas u sredu očekuje duel protiv Sloge, jedan od najvažnijih u borbi za opstanak - kaže trener Vladimir Đokić. Izvor KK Metalac #KLSRB