18.03.2021.
Bodovi ostali kod kuće
 
KK Kolubara La 2003 (97:90)   KK Zlatibor U okviru 25. kola Košarkaške lige Srbije u Lazarevcu kao domaćin ekipa Kolubare dočekala je ekipu Zlatibora iz Čajetine. 


Usled pauze koju je ekipa domaćina imala, zbog otkazivanja utakmica, trener Kolubare, Marko Dimitrijević, iskoristio je period za pripremu ekipe za sam finis sezone i utakmica vrednih opstanka u ligi. Kolubara ce u nastavku prvenstva imati, veoma zgusnut raspored, kako bi uspela  da odigra zaostale utakmice iz prethodnih kola.


Na samom startu utakmice, videla se ogramna želja domaćina da već u ranoj fazi meča, uspostavi inicijativi, činilo se da će Kolubara sa početnom serijom od 12:0, to i uspeti. Međutim, trener Zlatibora, Strajin Nedović, uspeva tajm-autom da konsoliduje redove svoje ekipe, koja je do kraja prve četvrtine u potpunosti istopila rano stečenu prednost Kolubare i do kraja prvog perioda povela rezultatom 21:23.


U drugom period igre ekipa iz Čajetine zadržala je stečenu prednost i u par navrata stizala i do +9 odnosno  +7 poena. Predvođeni izuzetno raspoloženim Simićem, koji je u trenutcima kada se činilo da Zlatibor preuzima glavnu reč uspevao svojim karekterstičnim pogodcima za tri poena da minimizira prednost gostiju. Poluvreme 41:44.


Nastavak utakmice u trećoj četvrtini, indetična situacija Zlatibor uspeva da napravi prednost od +9poena, ali raspoloženi Simić uz ogromnu podršku Petra Šparovića, Vitkovića i ostalih saigrača idalje zadržava priključak za gostima iz Čajetine 61:65.


Izuzetno šuterski raspoložen domaćin na samom početku poslednje četvrtine stiže do  izjednačenja i već do polovine ¾ čak I do minimalne prednosti. Trener, Dimitrijević je tokom celog meča držao visok tempo igre i sa dosta izmena uspeo da zadrži svežinu svojih ključnih igrača za sam kraj utakmice, što se na kraju pokazalo kao odlična strategija. Kraj utakmice I pobeda Kolubare 97:90.


Simić, koji je na ovom meču bio neresiva enigma za izabranike trenera Nedovića i sa sovih 39 poena,uz to i  8 asistencija. 47 indeks korisnosti (šut za 3 poena 9-13).  Šparović 10 poena, 4 as, Gašić 12 poena, 7 skokova, Vitković 14 poena, 5 skokova, Vuletić 10 poena 6 skokova i 6 asistencija, Jad 12 poena (šut za 3-4). Izvor: KK Kolubara LA 2003 #KLSRB