16.02.2021.
Pirot bolji od Kolubare nakon produžetaka
 
Košarkaši Pirota uspeli su da nakon neizvesne završnice odnesu pobedu protiv košarkaša Kolubare 91:93 ( 16:19 ; 23:21 ; 19:17 ; 25:26 ; 8:10)


Košarkaši Kolubare nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena I trijunfuju nad ekipom Pirota kao u prvom delu. U utakmicu koja je imala veliki značaj za obe ekipe bolje je ušla ekipa gostiju, koja je na početku napravila prednost od 8 poena prednosti, ali nije trebalo puno ekipi domaćina da se vrati u meč.


Na kraju prve četvrtine tri poena prednosti za goste. I u drugoj četvrtini rezultatska neizvesnost, gde je domaćin dugo pokušavaju da pređe u prednost ali nije uspevao. Gosti nisu ispustali prednost, a rezultat tokom druge četvrtine je bio I nerešen, da bi Pirot otišao na poluvreme sa minimalnom prednošću od jednog poena. 


U drugom poluvremenu I dalje je bila rovovska borba. Nijedna od ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost, tako da se rezultat menjao, a Kolubara je pred kraj utakmice imala 6 poena prednosti. Delovalo je kao da će domaćin uspeti da ponovi pobedu iz Pirota. Ipak, Pirot je uspeo da nadoknadi zaostatak, I da izbori produžetke. 


U produžetku, gosti dosta sigurniji, mirniji, od domaćina, što im je donelo veoma bitnu pobedu na neugodnom gostovanju u Lazarevcu. 


Kod ekipe Kolubare : Simić 24 pts, Žad 16 pts, Vuletić 13 pts, Đorđević 13 pts, S.Sinđelić 9 pts


Kod ekipe Pirota :  Filipović 23 pts,Pantić, 17 pts.  Ristić 15 pts,  Vraneš 12 pts Izvor : KK Kolubara Lazarevac #KLSRB