12.02.2021.
Uvertira za presudne bitke
 
Nakon trijumfa protiv lazarevačke Kolubare košarkaške Metalca u nedelju čeka možda i najteže iskušenje do kraja sezone. Valjevci u 21. kolu gostuju ekipi Zlatibora, koja bi trebalo da se nađe među tri najuspešnije ekipe u KLS-u na kraju sezone. 


Iako su puleni Strajina Nedovića u seriji od dva vezana poraza svesni su u taboru valjevskog tima snage rivala, pa će im ovaj meč poslužiti kao priprema za duel koji stiže za nekoliko dana protiv kragujevačkog Radničkog.


Ipak, i pored razlike u kvalitetu želja je da se pruži što bolji otpor Čajetincima, što potvrđuju i reči kapitena Metalca Igora Đukovića.


Nema dileme da će protivnik biti motivisan da se iskupi za uzastopne poraze, a na nama je da se prikažemo u što boljem svetlu. Videćemo za koliko će to biti dovoljno, ali na mlađim momcima je da baš kao i na prethodnim mečevima daju maksimum. Trudićemo se da do kraja sezone u svaku utakmicu u Valjevu uđemo fokusirani, sa željom da slavimo i izborimo opstanak. Drago mi je da su prvi meč protiv Kolubare, koji je bio izuzetno važan, mladi igrači izneli na pravi način. Na Sinovecu i meni kao iskusnijim igračima je da ih ohrabrimo i motivišemo pred odlučujuće borbe u ovoj sezoni – kaže krilni centar Metalca. Valjevci će narednih mesec dana biti bez Vladimira Radomirovića koji se povredio u duelu protiv Lazarevčana. Izvor KK Metalac #KLSRB