02.02.2021.
POBEDA, PA POJAČANJE: KARTER U NAPRETKU!
 
Košarkaški klub Napredak JKP angažovao je novo pojačanje pred nastavak borbi za optanak u elitnom rangu takmičenja. Reč je o Olinu Karteru, beku šuteru koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.


Iako je ostvario senzacionalnu pobedu pre dva dana u Pančevu, aleksinački prvoligaš ne želi da stvari prepusti slučaju. S obzirom da tek predstoje najvažnije utakmice i borba za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, Aleksinčani su odlučili da iskoriste poslednje pravo na ovosezonsko pojačanje.


Karter je studirao na univerzitetu San Dijego u Kaliforniji. U poslednjoj godini studija prosečno je beležio 14 poena uz 3 skoka.


Prva evropska destinacija bila mu je Španija. U tamošnjoj Hueski, koja se takmiči u španskoj drugoj ligi. Na više od 20 nastupa, prosečno je upisivao 11,3 poena, 2,5 skoka i 1,7 asistenciju.


Novi igrač Napretka u utorak će se priključiti ekipi, kada bi sa istom trebalo da odradi prvi trening. Olin Karter rođen je 1996. godine u Teksasu. Visok je 190 centimetara i pokriva poziciju beka šutera. Autor: Marko Radić Izvor KK Napredak JKP #KLSRB