31.01.2021.
OKK Beograd bolji nakon produžetaka od Kolubare
 
OKK Beograd bolji nakon produžetaka od Kolubare u Lazarevcu. Košarkaši Kolubare izgubili su u meču 19. kola KLS-a od OKK Beograda posle produžetaka rezultatom 91 – 102.


Važnost meča koji je odigran sinoć u Lazarevcu nabolje pokazuje prva četvrtina, u kojoj se obe ekipe nisu istakle efikasnošću, već je prvu četvrtinu obeležila čvrsta igra, sa dosta promašaja obe ekipe.Rezultat na kraju prve četvrtine je bio 13:11 za domaćina.  Ipak, košarkaši Kolubare dobrom igrom u odbrani i vođeni raspoloženim kapitenom Simićem u drugoj četvrtini preuzimaju kontrolu nad utakmicom i prave osetniju prednost nad OKK Beogradom. Imala je Kolubara i u drugoj četvrtini zastoja u igri u napadu, ali je na poluvreme otišla sa veoma dobrih 12 poena prednosti. 


U nastavku meča, domaćini su uspeli da održavaju prednost, da drže prednost u svojim rukama, čak i da je uvećaju do maksimalnih 17 poena prednosti. U tim trenucima je delovalo da domaćin sigurno grabi ka novoj i veoma bitnoj pobedi. 


Ipak, gosti u trećoj i četvrtoj četvrtini prave veliki preokret. Serijom od 15:0 gosti uspevaju da pređu u vođstvo i povedu 72:78, što je bio veliki šok za domaćina. 


Ipak, Kolubara uspeva da da anulira prednost gostiju i utakmicu uvede u produžetak.


U produžetku gosti dosta sigurniji, koji su sa pogođenim šutevima za tri poena i odličnom odbranom uspeli da slome domaćina i pobede u Lazarevcu. 


Kod ekipe Kolubare istakli su se: Simić 27 pts, Vitković 14 pts, Vuletić 11 pts, Đorđević 11pts, Gašić 9 pts, Žad 8 pts, Šparović 6 pts V.Sinđelić 5 pts,


Kod ekipe OKK Beograda: Đurišić 25 pts, Dragović 24 pts, Vujić 17 pts, Boltić 11 pts. Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003 #KLSRB