30.01.2021.
Vršac ubedljiv protiv Dinamika
 
VRŠAC - DINAMIK 101:83 (25:21, 22:27, 29:17, 25:18)


Centar Milenijum, sudije: M. Juras, Pecelj, Tomić


VRŠAC: Simić 7, Janjić 28 (7 sk), Dukić, Piterson 20, Majstorović, Gazibegović, Dimić 9, Živanović 9 (7 as), Jeković 8 (5 sk), Nikolić 20 (5 as).


DINAMIK: Pašajlić 15 (4 sk, 6 as), Glas 8, Radovanović 1, Svetozarević, Ciani 6, Tomašević 23, Vasiljević 11 (4 as), Šulović 5, Babović 11, Đorđević 3, Ilinčić.


Vrščani su u svojoj najboljoj utakmici ove sezone blistali u svim elementima igre, ubedljivo savladali Dinamik i uputili se ka vrhu tabele. Gosti iz Beograda samo su u prvom poluvremenu bili ravnopravni dok su u trećoj i četvrtoj četvrtini bili nadigrani, nadtrčani i nadskakani i mogu biti zadovoljni što nisu pretrpeli teži rezultatski debakl. Prvi period meča obeležili su najefikasniji igrač meča Janjić i bivši Vrščanin Pašajlić a domaćin je do rezultatske prednosti stigao zahvaljujući raznovrsnijim rešenjima u napadu i većem broju efikasnih pojedinaca. Do poluvremena Beograđani su uspeli da sustignu i prestignu vođstvo domaćina, novu energiju njihovoj igri dali su Tomašević, Vasiljević i Babović. U finišu druge četvrtine Dinamik je imao 4 poena prednosti (44:48), međutim njihovo vođstvo nestalo je sa u prvim sekundama nastavka. Vrščani su nastavili trend odličnog početka drugog poluvremena, odigrali fantastičnu treću četvrtinu, uspeli da dođu do dvocifrene rezultatske prednosti a nerešiva enigma za goste bili Piterson i Nikolić. U poslednjih deset minuta odbrana Dinamika praktično nije ni postojala, Vrščani su koristili svaki napad, briljirao je Janjić u tim trenucima, bio je jednostavno nezadrživ u prodorima i uvek prvi pred košem protivnika u kontranapadu. U finišu je trener Lučić pružio priliku poletarcima Majstoroviću i Dukiću, a na konferenciji za medije bio vidno raspoložen pohvalivši sve igrače i posebno istakao zasluge kondicionog trenera Slobodana Smiljanića zahvaljujući kojima Vrščani u drugom poluvremenu lome otpor rivala.


B. Josimov Izvor KK Vršac #KLSRB