21.01.2021.
NAPRETKOVA SET LOPTA SA KRAGUJEVČANIMA
 
Košarkaški klub Napredak JKP ugostiće u subotu ekipu Radničkog iz Kragujevca. Dva tima imaju isti skor na tabeli, uz utakmicu manje koju Radnički tek treba da odigra. 


Susret u Kragujevcu, pre nešto više od tri meseca, pripao je domaćoj ekipi. Iako je Napredak imao osam poena prednosti na poluvremenu, potom i +14 sredinom trećeg perioda, Radnički je u finišu nadoknadio zaostatak i slavio sa 91:80.


Obe ekipe su u prethodnim utakmicama zabeležile poraze. Napredak je izgubio od Zlatibora, a Radnički u svom "Jezeru" od Tamiša.


Predstojeća utakmica od jednake je važnosti za oba protivnika. Napredak se nalazi pred imperativom pobede, pre svega zbog činjenice da su bodovi neophodni i da se pomenuti meč igra u Aleksincu. Sigurno je da će i Kragujevčani, posebno nakon poraza od Tamiša na svom terenu, tražiti bodove "na strani".


Aleksinčani u ovaj meč ulaze pojačani Amerikacem Diksonom, ali i neizvesnim nastupom nedovoljno oporavljenih Bogavca i Karalića. Na drugoj strani, veliki problem Radničkog je taj što je Dumić nedovoljno spreman, zbog dugog odsustva sa terena. 


Početak utakmice između Napretka i Radničkog zakazan je za 19 časova.Autor: Marko Radić Izvor KK Napredak JKP #KLSRB