16.01.2021.
MLADOST IZ ZEMUNA BOLJA OD KOLUBARE
 
MLADOST IZ ZEMUNA BOLJA OD KOLUBARE U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI


Košarkaši Kolubare poraženi su u Lazarevcu od prvoplasirane ekipe Mladosti iz Zemuna rezultatom  72:78 ( 22:17 ; 15:18 ; 16:21 ; 19:22 ).


Posle skoro 2 meseca nastupanja van Lazarevca, Kolubara je na svom terenu dočekala favorizovanu ekipu Mladosti iz Zemuna. 


Iako su u ovaj meč ušli oslabljeni neigranjem kapitena ekipe Nikole Simića, Kolubara je dobro otvorila meč, i sigurnom igrom u napadu i odbrani stekla prednost tokom prve četvrtine, da bi prvu četvrtinu završila rezultatom 22:17. 


Tokom druge četvrtine, Kolubara uspeva da održava prednost, ali u ovom delu igre nije bila previše efikasna, kao ni gosti, ali ipak gosti su uspeli da smanje prednost domaćina i da na poluvreme odu sa minimalnim zaostatkom od 2 poena. 


U drugo poluvreme gosti ulaze raspoloženiji, gde uspevaju da preuzmu vodjstvo, ali domaćin nije dozvolio gostima da se odlepe, već je ka raju treće četvtine Mladost imala 1 poen prednosti. 


U četvrtoj četvrtini Mladost je uspevala da zadrži prednost, ali domaćin se nije predavao. Uspeo je domaćin u jednom trenutku, pre svega zahvaljujuci Đorđeviću i V Sindjeliću da preuzme vođstvo, ali to vođstvo nije dugo potrajalo. Veoma brzo gosti vraćaju vođstvo, koje je iznosilo do 6 poena prednosti. 


Ipak, na kraju domaćini nisu imali snage za novi preokret za pobedu, pa je ekipa Mladosti rutinski privela utakmicu kraju i ostvarila svoju novu pobedu na gostovanju u Lazarevcu. 


Kod ekipe Kolubare istakli su se Đorđević sa 24 poena, Vukašin Sinđelić sa 16 poena, Vitković 9 poena, Gašić 8 poena, Šparović 5 poena, S. Sinđelić 3 poena, Žad 3 poena. 


Ekipa Mladosti iz Zemuna: Drechsel 20 poena, , Gombauld 16 poena, Tanasković 15 poena, Beljić 13 poena, Igbanu 6 poena, Mitrović 3 poena, Prlja 2 poena. Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003. #KLSRB