15.01.2021.
Motivisani na Piroćance
 
Osokoljeni trijumfom nad kraljevačkom Slogom košarkaši Metalca, samo tri večeri kasnije, imaju priliku da nastave u istom ritmu ka opstanku u KLS-u. Gostovanje Pirotu, ekipi koja je savladana u drugom kolu u Valjevu, novi je izazov za igrače Metalca koji sigurno znatno opuštenije ulaze od rivala u ovaj meč. Ekipa Filip Soceka je na 15 mečeva ove sezone samo tri puta slavila i nema dileme da je trijumf obaveza ukoliko žele nastavak borbe za prvoligaški status.


Sa druge strane dobra atmosfera iz dvorane kraj Ibra preneta je i na trening 24 sata kasnije, što potvrđuju i reči trenera Vladimira Đokića.


Postoji želja kod momaka da svaki meč izgleda kao u Kraljevu, ali nije to uvek lako. Vrhunski smo otvorili meč, ubacili bitne šuteve koji su doneli samopouzdanje pred nastavak meča. Igrali smo dobro u odbrani, kontrolisali skok i ostvarili bitnu pobedu protiv direktnog rivala u ovom delu sezone. Sigurno je da je sada lakše putovati u Pirot, klub nam je omogućio da idemo dan ranije i na najbolji način se pripremimo za rivala. Momci će u meč ući sa više samopuzdanja, svesni da bi eventualnim trijumfom olakšali sebi posao u preostalim kolima. U suprotnom, nastavljamo tamo gde smo stali u borbi za opstanak. Drago mi je što podižemo nivo igre i treninga, Sinovec se dobro uklopio i odigrao odlično u nekim važnim momentima meča.


Pored povređenog Paunovića pod znakom pitanja je i nastup Dušana Radosavljevića, krilnog igrača koji je propustio duel u Kraljevu. Izvor KK Metalac #KLSRB