12.01.2021.
Maksimumom do konstantnosti
 
Iako se od gostovanja Dinamiku, kao i na nekim prethodnim susretima nije očekivalo da košarkaši Metalca nešto više urade, valjevskim simpatizerima oči će biti uprte u naredna dva susreta. Dueli protiv Sloge i Pirota, bar na papiru slabijih rivala od nekih sa kojima su njihovi ljubimci odmerili snage mogli bi dati odgovor da li se može bar do jedne recke van svoje svoj dvorane.


Jedan od onih koji će igrače, koji nemaju previše iskustva u ovom rangu, povesti ka eventualnom trijumfu je kapiten Igor Đuković, 33-ogodišnji krilni centar, koji je svestan važnosti duela u sredu u Kraljevu.  


Očekuje nas možda i najvažnija utakmica u dosašnjem delu prvenstva, protiv ekipe koja nam je direktni konkurent u borbi za opstanak. Sigurno da su favoriti, jer igraju na svom parketu i imaju daleko iskusniju ekipu, ali mi idemo u Kraljevo da damo ekipno i pojedinačno vise od 100 odsto mogucnosti kako bismo konačno na gostovanju odigrali kvalitetno svih 40 minuta. Ako budemo uspeli u tome imaćemo priliku za pobedu – smatra kapiten Metalca.


Đuković ove sezone na parketu provodi prosečno nešto manje od 17 minuta, a njegov doprinos na mlade saigrače je veliki o čemu je u nekoliko navrata govorio i Vladimir Đokić. Fotografija: Foto Studio Art Izvor KK Metalac #KLSRB