08.01.2021.
Početak turneje
 
U nastavku sezone u Košarkaškoj ligi Srbije u ovoj kalendarskoj godini košarkaše Metalca čekaju tri uzastopna gostovanja. Iako za sada ne znaju za trijumf van svoje dvorane puleni Vladimira Đokića će protiv Dinamika, Sloge i Pirota pokušati da poprave dosadašnji utisak i eventualno dođu do jednog trijumfa, značajnog u borbi za opstanak. Prvo iskušenje su Dorćolci, ekipa koja kako vreme odmiče igra sve bolje u nacionalnom šampionatu, a nakon lošijeg početka u okviru kojeg su poraženi i u Valjevu sada imaju skor od sedam pobeda i osam poraza.


Uzdanica Valjevaca na ovom susretu biće plejmejker Marko Bajić, momak koji je u pojedinim susretima preuzimao odgovornost u finišu utakmice.


Imali smo nešto više vremena da se pripremimo za meč u odnosu na raniji paklen ritam. Ekipa Dinamika je izuzetno kvalitetna, predvode ih dva strana mlada igrača koji igraju odlično ove sezone. Znamo šta nas čeka, ali ćemo pokušati da se predstavimo u pravom svetlu. Ne volim previše da pričam o svojim partijama, ali sigurno je da može znatno bolje.


Trener Metalca Vladimir Đokić istakao je da će iskustvo novajlije Stefana Sinoveca biti značajno za mladu ekipu, koja je do sada ostvarila pet pobeda u KLS-u.


Čekaju nas tri uzastopna gostovanja na kojima ćemo pokušati da ostavimo što bolji utisak. Dinamik je ekipa koja igra sve bolje kako sezona odmiče, stigao je i iskusni Šulović čiji kvalitet u ovoj ligi dolazi do izražaja. Moja želja je da kao ekipa napredujemo kroz treninge i mislim da smo na pravom putu, a ukoliko i Sinovec uspe da se što pre pripremi optimista sam po pitanju ostvarenja našeg cilja.


Šef struke Valjevaca dodao je da oporavak Zorana Paunovića teče po planu dodavši da bi tokom naredne sedmice trebalo da se polako priključi treninzima.Foto Sreten Pantelić  Izvor KK Metalac #KLSRB