27.12.2020.
Sjajna pobeda Mladosti u derbiju sa Vojvodinom
 
Fantastična utakmica između dve trenutno najbolje plasirane ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije završila se još spektakularnijom pobedom naše ekipe rezultatom 85 : 75.


Naši seniori su utakmicu započeli nesigurno, ali nije nam trebalo mnogo da se prilagodimo tempu igre. Drugi segment utakmice najbolje opisuju reči prvog trenera Dragana Jakovljevića: Drugu četvrtinu smo odigrali kao iz bajke! Sjajna saradnja naših prvotimica nas stavlja u 18 poena prednosti na poluvremenu. Ekipa Vojvodine je pokušala da sustigne Mladost u trećoj četvrtini, gde se mogla primetiti znatno agresivnija igra gostujuće ekipe. Međutim, velika razlika u poenima i dobro razvijena strategija je omogućila našim igračima da adekvatno odgovore na napade i kontinualno održavaju razliku u poenima do kraja utakmice i ostvare rezultat 85:75.


Najviše poena i skokova za naš tim je postigao Trey Drechsel (29 poena i 12 skokova). Zajedno sa Drechsel-om među liderima utakmice našli su se i Kwamain Mitchel (19 poena i 6 asistencija) i Martins Igbanu (14 poena). Takođe, treba pomenuti i odličnu igru Matije Belića i Đorđa Milosavljevića.  U gostujućoj ekipi najviše su se istakli Dušan Beslać (19 poena), Nikola Gaćeša (7 skokova), Krsto Bjelica (7 asistencija).


Od povratka na teren početkom ovog meseca Mladost ostaje nepobediva u odigranih 7 utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije i Kupu KSS. U sredu nas ponovo očekuje utakmica na domaćem terenu sa ekipom KK Sloboda iz Užica u nastavku Košarkaške lige Srbije. Izvor KK Mladost #KLSRB