25.12.2020.
Nezadrživa Sloboda
 
Sloboda nastavlja da niže pobede, večerašnja žrtva bila je ekipa Pirota: 80:66 (19:16, 34:33, 59:44, 80:66).  Otpor gostiju slomljen je u 3. četvrtini.


Gosti su krenuli sa agresivnom odbranom, pokazali su u prvih 20 minuta da su protivnik za respekt. Dobrom defanzivom sveli su Slobodu na svega 34 poena, od kojih je sjajni Dimitrije Nikolić brojao do 21. Ponovo je centar Slobode pokazao da je nerešiva enigma za svoje suparnike ispod obruča. Ni Matović niti Pantić nisu uspeli da ga zaustave.Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Slobode. 


Treća četvrtina donela je furioznu igru mlade i poletne ekipe koju sa klupe sjajno vodi Oliver Popović. Nikolić je nastavio da rešeta koš gostiju, pratili su ga Stepanović, Vojinović i Tadić. Gosti nisu mogli da pariraju, imali su loš procenat šuta, a i pod koševima su bili inferiorni. U jednom momentu Sloboda je imala prednost 73:51, što je treneru Popoviću omogućilo da pruži šansu i Slobodinoj mlađariji Tejiću, Matiću i Božiću.


Odlična partija Nikolića koji je meč završio sa 32 postignuta poena, Vojinović je imao dobru rolu sa 14, dok je Stepanović postigao 12. U redovima Pirota bolji od ostalih bili su Vraneš sa 13 i Đonlić sa 12 poena. Branko Radosavljević  Izvor KK Sloboda  #KLSRB