16.12.2020.
Bez Glišića u Pazar
 
Nastavljaju Valjevci u paklenom ritmu i ove sedmice, umesto prvobitnog plana da večeras dočekaju Tamiš novi problemi sa virusom u protivničkoj ekipi nametnuli su još jedno gostovanje – ovoga puta Novom Pazaru. Naredni rival je sjajno počeo sezonu i predstavljao jedno od najvećih iznenađenja KLS-a, međutim u poslednje tri utakmice ne zna za trijumf pa nema dileme da će imati veliki motiv da prekine seriju poraza od Pirota, Slobode i Vojvodine.


Sa druge strane puleni Vladimira Đokića su ubedljivo poraženi od zemunske Mladosti, koja je slavila rezultatom 106:74, a nakon Pazara čekaju ih dueli protiv Slobode i Vršca na parketu valjevske "Hale sportova". Uzdanica Metalca Zoran Paunović nada se boljem utisku u odnosu na pomenuti duel.


Novi Pazar je odlična ekipa koja igra dobro na svom parketu i nema sumnje da nas čeka težak posao. Nema dileme da će nakon uzastopnih poraza biti motivisani da nas savladaju, ali daćemo sve od sebe kako bismo im pružili jak otpor. I dalje vučemo brojne probleme zbog korona virusa, ali se nadam boljim partijama i pobedama, prevashodno na domaćem parketu – kaže bivši igrač Dinamika.  


Trener Metalca Vladimir Đokić istakao je da ne zamera previše igračima zbog poraza protiv favorizovanog rivala, koji je jedan od kanidata za plasman u ABA ligu.


Sigurno je da nas remeti i činjenica da smo očekivali da igramo protiv Tamiša ove sedmice, ali šta je tu je. Novi Pazar je u seriji poraza, međutim kvalitetnija su ekipa od nas i potrudiće se da to pokažu na parketu. Problemima nema kraja, Glišić će zbog povrede kolena pauzirati neko vreme. Neophodno je da ne pokažemo strah, odnosno pružimo što bolju partiju i ovu utakmicu posmatramo kao dobru pripremu za duele protiv Slobode i Vršca koji nas u narednih sedam dana očekuju u našoj dvorani – završio je Đokić. FOTOGRAFIJA: Foto studio Art Izvor KK Metalac #KLSRB