11.12.2020.
Rasterećeno na Zemunce
 
Nisu uspeli košarkaši Metalca da odgovore iskustvu Raška Katića u kragujevačkom "Jezeru", ali vremena za preteranu analizu nema. Već poslednjeg dana ove sedmice pulene Vladimira Đokića čeka još teži zadatak, gostovanje zemunskoj Mladosti – ABA 2 ligašu koji je takođe imao probleme sa koronavirusom. Ekipa Dragana Jakovljevića odigrala je sedam mečeva, ali samo jednom poražena u srpskom šampionatu, pa ovaj podatak dovoljno govori o snazi ekipe koja je prošle sezone u dva navrata dominantno nadvisila Valjevce.


Na velikom iskušenju biće mladi plej Nikola Draganović koji će imati zadatak da parira izuzetno kvalitetnim Amerikancima u dresu Mladosti.


Iza nas je teška utakmica u Kragujevcu protiv iskusne ekipe, međutim nema alibija. Mišljenja sam da je i rival koji nas čeka takođe imao probleme sa virusom, pa je neophodno da uđemo hrabro u meč i ako nam se ukaže prilika iznenadimo rivala. Ja se prvi put susrećem sa ovim jačim ritmom sreda – subota, teško je jer nemamo prostora za jači trening i nadam se da ćemo uskoro ući u pravi ritam – kaže Novosađanin.


I nakon utakmice u Kragujevcu trener Vladimir Đokić kritikovao je igrače zbog toga što su bili impresionirani Raškom Katićem. Dodao je da je nakon maratona protiv Napretka teško bilo ponovo se predstaviti u pravom svetlu.


Izuzetno smo umorni i dalje, posle perioda u kojem nismo trenirali. Momci se dobro ponašaju i trude se na treninzima, međutim nakon duge pauze nije lako. Sledi susret protiv Mladosti, sigurno jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi, ako su zdravi i spremni šanse su nam minimalne. U suprotnom, pokušaćemo da ih iznenadimo, sve ovo je iscrpljujuće, ali nema nazad – jasan je trener Valjevaca. Fotografija: Foto studio Art Izvor KK Metalac #KLSRB