09.12.2020.
Početak jačeg ritma
 
Dva produžetka i triler viđen protiv aleksinačkog Napretka za košarkaše Metalca brzo će biti arhiviran, jer već u sredu putuju u goste kragujevačkom Radničkom. Zgusnut raspored ne ide u prilog pulenima Vladimira Đokića, koji bi mogli biti jači za Slobodana Jovanovića, beka koji se krajem prethodne sedmice priključio trenažnom procesu. Međutim, pobeda ne sme zavarati Valjevce svesne da ih čeka izuzetno težak zadatak, o čemu su govorili i početkom novembra kada je prvobitno duel trebalo da bude odigran.


Više od mesec dana kasnije Šumadinci imaju polovičan skor 5-5, ali i znatno više vremena za pripremu meča jer se tokom vikenda nisu našli na parketu. Prethodne srede poraženi su od lazaervačke Kolubare (97:90) pa će sada imati dodatni motiv da ne upišu drugi vezani poraz na svom parketu. Upitan za mišljenje nakon duela protiv Aleksinčana jasan je bio i trener Vladimir Đokić.


Biće izuzetno teško pripremiti ekipu za susret protiv Kragujevčana, koje predvodi sjajni Raško Katić. Videćemo kako ćemo se snaći u ovom ritmu, težak zadatak čeka kondicionog trenera Sašu Sevića kako bi momke nakon pauze u trenažnom procesu pripremio za naredna iskušenja – smatra Đokić.


Valjevci prema planu već u nedelju gostuju zemunskoj Mladosti, dok će u još jednom zaostalom meču za sedam dana u svojoj dvorani dočekati pančevački Tamiš. Fotografija: Foto Studio Art Izvor KK Metalac #KLSRB