30.11.2020.
Tamiš nije dozvolio iznenađenje
 
KK Tamiš 89 - 85 KK Dunav (25 : 16) (19 : 21) (25 : 16) (20 : 32)


Sudije: Ilija Belošević, Radoš Arsenijević, Nikola Miloradović


Delegat: Srđan Janković


Utakmicom 11.kola između dva poznata rivala ni ovog puta nije izostala neizvesna završnica . Izabranici Bojana Jovičića su od samog starta susreta vodili na semaforu i to do poslednje sekunde nisu ispuštali. Prvu četvrtinu Tamiš je započeo furiozno sa preciznim šutevima i nakon 5 minuta igre dostigao dvocifrenu razliku. Drugu četvrtinu bi se igra opisala koš za koš sa dosta izgubljenih lopti sa obe strane, na poluvreme se otišlo sa rezultatom 44:37 Treća deonica pripala je domaćinu identičnim rezultatom kao iz prve četvrtine i Tamiš je dosta relaksirano ušao u poslednju četvrtinu susreta u kojoj se Dunav rezultatski vratio sa plejadom šuteva za 3 poena i na samo 5 minuta do isteka meča imao zaostatak od 3 poena i doveo domaćina u neizvesnu završnicu. 


Na scenu stupaju centri Tamiša sa svojim ofanzivnim skokovima i Ivan Smiljanić koji uspostavlja ravnotežu u broju postignutih trojki sa obe strane. 


Sa primljenih 32 poena u poslednjoj četvrtini na domaćem parketu vidno je bio rezigniran i trener Bijan Jovičić koji je sa dva tajm-auta pokušao da konsoliduje ekipu i vrati ih u utakmicu koja je krenula u sasvim suprotan pravac. Odbranio se Tamiš i ostavio 2 boda kod kuće u jednoj borbenoj utakmici koja je samo naizgled rezultatski izgledala dobro po domaćina.


Sledeće 12 kolo Tamiš gostuje Kolubari iz Lazarevca dok Dunav će ugostiti Slogu iz Kraljeva

KK Tamiš: Marko Pavićević 22p; Zoran Krstanović 14p: Ivan Smiljanić 16p; Brevin Pritzl 13: Luka Petrović 7 Saša Radović i Filip Anđušić 5p Petar Rebić 3p

KK Dunav: Nikola Kovačević 20p; Vuk malidžan 15p; Dušan Majstorović 14p; Miloš Antić 9p; Dušan Juzbašić 8p; Marko Grković 7p; Aleksandar Milković i Nikola Vuković 4p Andrea Nešović i Bogdan Dragović 2p  Izvor KK Tamiš