07.11.2020.
GLAS DONEO PREVAGU U TESNOM MEČU
 
Košarkaši Dinamika savladali su Dunav iz Starih Banovaca 96:91 u okviru 7. kola Košarkaške lige Srbije. 


Posle ujednačene igre na samom početku meča, gosti sa Dorćola trojkom Gregora Glasa dolaze do prve prednosti na meču veće od dva poena (14:19). Domaći igrači do kraja prve četvrtine nisu uspeli rezultatski da se vrate u meč i na prvi odmor su otišli sa minusom od pet poena (18-23). Dinamik je agresivnije otvorio drugi period i brzo uvećao prednost na osam poena (21-29). Uspeo je Dunav da se vrati u meč pre svega sjajnom igrom Andrije Nešovića koji je potpuno pokrenuo ekipu, da bi potom Aleksandar Miljković pogodio trojku za izjednačenje (35-35). U dosta uravnoteženoj igri "Plavo-beli" nisu uspeli da dođu do potpunog preokreta, pa je na kraju prvog poluvremena rezultat iznosio 44:46 za goste. 


Ponovo je Dinamik ušao u četvrtinu znatno agresivnije što ih je odvelo na do tada maksinalnu prednost od jedanaest poena razlike (53:64). Ništa se nije menjalo do kraja trećeg perioda koji je u potpunosti pripao Dorćolcima koji su sa plus deset ušli u odlučujuću četvrtinu (68:78). 


Samo minut i po je trebao Dunavu da prepolovi razliku i potpuno se rezultatski vrati u meč (73:78). Iako su Plavo-beli prišli na svega minus tri, Dinamik je sa dve trojke ponovo otišao na, ispostaviće se, nedostižnih plus devet (75-84). Uspevali su domaći opet da se vrate ali ne i da potpuno preokrenu, pa je na kraju na semaforu stajalo 91-96. Izvor KK Dunav