31.10.2020.
Vojvodina silna u drugom poluvremenu
 Samo naizgled lak meč za Vojvodinu, ali crveno – beli su dobili utakmicu mnogo teže nego što krajnji rezultat govori.


Tek u nastavku, pre svega fenomenalnom poslednjom četvrtinom, crveno – beli napravili razliku. U prvoj četvrtini gosti su imali prednost od 11 poena, sjajno pogađali trojke (8 od 13), dok su Novosađani delovali anemično. Ipak, u nastavku Voša je zaigrala mnogo bolju odbranu, šut je proradio i doneo više nego ubedljivu pobedu kojom su izabranici Miroslava Nikolića ostali jedina ekipa sa svih šest trijumfa. Ovo je definitivno najbolji start Vojvodine na prvoligaškoj sceni.


Od starta, Vojvodina kao da je bila u kontra ritmum slabo su zagrađivali koš i igrali slabu odbranu, o čemu govori rezultat prve četvrtine. Gosti su pogađali trojke u poslednjim sekundama napada,  diktirali tempo. 


Stvari su počele da dolaze na svoje mesto početkom treće deonice, kada je Vojvodina dodala gas i napravila seriju 11:0. Kada se ušlo u poslednju četvrtinu, usledila je furiozna igra domaćih. Banovčane je šut potpuno stao, a Vojvodina je, pored sjajne igre u odbrani počela da pogađa u serijama. Kada su crveno – beli povezali četiri trojke (Bjelica – Nikolić – Bjelica – Rakićević), a Gaćeša zagospodario pod obručem Dunava, razlika je iz minuta u minut enormno rasla.  Izjave posle utakmice 


Aleksa Zarić (Vojvodina):


Očajno smo otvorili utakmicu. Nismo ispoštovali ništa što smo se dogovorili u svlačionici. Gosti su pogodili mnogo otvorenih šuteva u prvoj četvrtini. Do odlaska na odmor uspeli smo da smanjimo razliku, u nastavku da sabijemo redove, zaigramo dobro u odbrani, ispravimo greške i dođemo do ubedljive pobede. 


Trener Vojvodine Miroslav Nikolić: 


važno je da smo zabeležili još jednu pobedu u nizu, igramo rezultatski sigurno, ali nisam zadovoljan pristupom nekih igrača. Pojedinci su neozbiljno shvatili utakmicu i  zbog toga će  biti kažnjeni. Primili smo 29 poena u prvoj četvrtini, što je nedopustivo, jer pojedini igrači nisu bili koncentrisani. Pre svega Savić, koji je odličan igrač i mnogo znači za našu ekipu, nije smeo da pravi onakve propuste u odbrani. Dobili smo utakmicu na individualni kvalitet igrača, ali neke stvari, kao iz prve deonice, više ne smeju da nam se ponavljaju. Nadam se da ćemo nastaviti niz pobeda. 


Bogdan Dragović (Dunav):


Čestitam Vojvodini na zasluženoj pobedi. Mi smo, nažalost, bili prisutni samo u prvom poluvremenu, u drugom smo iz meni nepoznatih razloga potpuno stali. Platili smo danak i kratkoj rotaciji, jer zbog povrede nije igrao Dušan Majstorović. Ipak, mislim da smo morali bolje, pogotovo u odbrani. 


Trener Dunava Mitar Ašćerić:


Mi smo u ovom meču trajali samo 20 minuta, ušli smo katastrofalno loše u drugo poluvreme. Dozvolili smo Vojvodini da nas pretrči i pravili smo neke nedopustive greške. U nastavku nismo sprovodili ono što smo se dogovorili, šreviše smo šutirali za tri poena. Doduše, videli smo da se Vojvodina povukla i kockala sa našim šutem izvan linije 6,75, ali morali smo da budemo mnogo bolji i konkretniji. Kada su Vojvodinu krenule trojke, sve je bilo završeno. Izvor KK Vojvodina