19.10.2020.
Mladost prošla test u rezultatskom stilu NBA
 
U sportskom centru Master odigran je uzbudljiv meč između naše ekipe i ekipe KK SPD Radnički d.o.o. iz Kragujevca, prepun iznenađenja i neizvesnosti. Iako je naša ekipa bila znatno oslabljena zbog povreda bitnih igrača, kao što su Tanasković i Belić, tim je oštro otvorio utakmicu i napravio veliku razliku u poenima već u prvoj četvrtini (34:19). Međutim, protivnik je uspeo da tokom druge četvrtine iskoristi propust u pažnji i veliki broj grešaka domaćina, i smanji tu razliku na 55:52. Druga polovina meča je gotovo ista kao i prvi deo utakmice. Naša ekipa je podigla tempo i oštrinu igre u startu treće četvrtine, ali gosti nas ponovo sustižu do kraja meča, kreirajući atmosferu borbe za svaki koš. Krajnji rezultat utakmice ide u korist Mladosti, rezultatom 116:114. 


Iskreno nam je žao što utakmicu nisu mogli da isprate uživo mnogobrojni zainteresovani gledaoci, jer kao što i sam rezultat i dinamika utakmice govore, ovo je bio kvalitetan košarkaški meč sa velikim brojem postignutih poena. 


U domaćoj ekipi, najviše su se istakli Stephane Goumbauld sa postignutih 32 poena i 10 skokova i Kawmain Mitchell sa 7 asistencija. Apsolutni lider utakmice bio je igrač gostujuće ekipe, Ivan Nedeljković, koji je postigao 43 poena uz veliki uspeh šuta za tri poena (76.92%), kao i veoma visok indeks uspešnosti (50). Uz Nedeljkovića istakli su se i Matija Popović sa 10 skokova i Đorđe Milosavljević sa 11 asistencija. 


Zahvaljujemo se ekipi KK SPD Radnički d.o.o. na fer i korektnoj igri! U narednom meču seniori Mladosti gostuju ekipi KK Tamiš iz Pančeva. Nikola Pujaz Izvor KK Mladost Zemun