16.10.2020.
Tamiš na teškom zadatku.
 
Košarkaši Tamiša gostovaće u okviru 4. kola Košarkaške lige Srbije ekipi Napretka iz Aleksinca, koja od prošle sezone nastupa u najvišem rangu takmičenja.


Ekipa iskusnog stručnjaka Nebojše Raičevića ima skor 1-2 i pod moranjem je da pobedi u predstojećem duelu. Napredak je, naime, u protekla dva kola doživeo dva poraza. Prvo, kod kuće od ekipe Zlatibora posle 3 produžetka 98:104, a potom i na gostovanju u Kragujevcu od Radničkog 91:80.


Ekipu iz Aleksinca čine iskusni pojedinci: Bogavac, Karalić, Nikola i Dimitrije Raičević. Od ove sezone pojačani su i Ćirkovićem, Simeunovićem, Veljkovićem, Draškovićem. Tamiš, na drugoj strani ide u Aleksinac sa manjim pritiskom. Radović i njegovi saigrači imaju skor 2-1. Ivan Smiljanić pred duel sa napretkom je izjavio:


U subotu putujemo u Aleksinac na megdan ekipi Napretka koji su jedna izuzetno kvalitetna ekipa koja na svakoj poziciji ima odlicne igrace. Na nama je da se dobro pripremimo i fokusiramo na nasu igru i zadatake i da pokusamo da odigramo jednu dobru utakmicu  koju cemo nadam se krunisati nasom pobedom. U prošlom kolu savladan je neugodni Novi Pazar 79:73. Ono što ne ide na ruku timu trenera Jovičića je raspored, jer u naredna tri kola, jer nakon Aleksinca, Pančevci dočekuju zemunsku Mladost, pa gostuju ekipi Slobode u Užicu.


Duel između Napretka iz Aleksinca i Tamiša igra se u subotu u 19h. Izvor KK Tamiš