08.10.2020.
Rasterećeno u Novi Sad
 
Dve uzastopne pobede protiv Dinamika i Pirota donele su dozu sampopouzdanja u redovima košarkaškog klubaMetalac pred naredne susrete u nacionalnom prvenstvu. Novi rival Vojvodina, i pored problema koji su ih mučili na startu ove sezone je maksimalnim učinkom predvođena Miroslavom Nikolićem pokazala velike ambicije. Nema dileme da će novajliju na poziciji centra Amara Mehića čekati težak zadatak protiv ekipe koju ne poznaje dovoljno, ali rezultati dovoljno govore o njihovoj snazi.


Generalno kao ekipa se dižemo kako vreme odmiče i u Novom Sadu nemamo šta da izgubimo. Ekipa Vojvodine je veoma iskusna sa nekoliko dobrih igrača, respektujemo ih i pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu. Protiv Dinamika smo u prvoj četvrtini bili u grču, a kada smo nametnuli naš ritam sve je bilo lakše. Valjevo kao grad je odličan, nemam nikakvu zamerku i sviđa mi se rad trenera Đokića sa mladim igračima, pa nema razloga da tako ne bude i dalje – kaže visoki igrač Valjevaca.


Trener Metalca Vladimir Đokić apostrofirao je rad Miroslava Nikolića kao i kvalitet ekipe čiji dres nose Rakićević, Beslać, Bjelica i ostali momci koji su u prva dva kola upisali maksimalan učinak.


Sigurno je da su na papiru kvalitetniji od nas. Mi smo dobro startovali i učinićemo sve da na prvom duelu na gostujućem terenu slavimo, što ipak nije realno. Nisam ništa preterano zamerio igračima na duelu protiv Pirota, ostala je ona sporna izmena kada sam želeo da pružim šansu igraču od kojeg mnogo očekujem u budućnosti. Srećom, nije nam se to obilo o glavu i uspeli smo da trijumfujemo. Oscilacije su normalne zbog činjenice da nismo previše vremena proveli zajedno, a ako je želja dobar rezultat u Novom Sadu neophodno je da izostanu. Duel u novosadskom "Spensu" na programu je u subotu u 20 časova. Izvor KK Metalac


Fotografija: Foto Art Valjevo