02.10.2020.
Rampa Piroćancima
 Iako su kasno startovali sa priprema košarkaši Metalca su premašili očekivanja valjevskih ljubitelja sporta i u uvodnom kolu slavili protiv favorizovanog Dinamika. Naredno iskušenje je ekipa Pirota, novajlija u ligi koji kako to obično biva na početku sezone igra sa velikom željom da se što bolje predstavi u višem rangu. Jedan od onih koji su se istakli na prvom duelu je upravo bivši igrač Dinamika Zoran Paunović koji je pored 11 poena upisao sedam skokova i šest asistencija. Radi se o jednoj iskusnoj ekipi, očekujem da će biti spremni i motivisani da e što bolje pokažu tako da nam ostaje da na energiju i borbenost pokušamo da ih iznenadimo i dođemo do novog trijumfa. Mislim da smo u prvom kolu pokazali znatno veću želju od protivnika, a zahvaljujući dobroj igri u tranziciji i većem broju skokova uspeli da ih savladamo - kaže odlični bek.


Trener Valjevaca Vladimir Đokić izrazio je zadovoljstvo što je sa Miroslavom Pašajlićem sve u redu nakon povrede prsta u duelu protiv Dinamika, pa će biti u prilici da pomogne saigračima.


Protivnike ne delimo, svaka utakmica je ozbiljnai motivisani ulazimo u naredni duel. Pirot je za nas nepoznanica, znamo da su iskusna i uigrana ekipa, doveli su jednog Amerikanca i Vranješa iz Vršca, ali to nas ne sprečava da dobro otvorimo utakmicu što će biti preduslov da dođemo do nove pobede - jasan je trener Valjevaca. Na poslednjoj Skupštini kluba održanoj u četvrtak dosadašnje rukovodstvo je podnelo neopozivu ostavku, a za novog predsednika izabran je bivši igrač Metalca Jovan Teodosić. Desna ruka će mu biti Vladimir Marić, a članovi Upravog odbora su Živorad Bajić, Đorđe Vuković, Vukašin Dobrivojević, Vladan Janković i David Maksimović. Susret u Hali sportova na programu je u subotu u 19 časova i 30 minuta. Izvor KK Metalac