25.09.2020.
KOLUBARA I NAPREDAK: SUSRET STARIH ZNALACA
 Košarkaši Kolubare i Napretka JKP sastaće se u Lazarevcu u okviru prvog kola Košarkaške lige Srbije. Oba tima sačuvala su svoje starosedeoce, ali i dovela izvestan broj novih košarkaša.


Košarkaši Napretka su upravo protiv ekipe iz Lazarevca okončali minulu sezonu, ubedljivom pobedom u Aleksincu (92:66). Prvi susret u Lazarevcu pripao je domaćem timu. Aleksinački prvoligaš u Lazarevac će putovati u kompletnom sastavu i određenom dozom optimizma pred taj susret:


Prezadovoljni smo kako smo odradili ovaj pripremni period. Kolubara je dobar tim, ali mislim da znamo kako da igramo sa njima. Idemo na pobedu. – izjavio je Ivan Saičić, novajlija u timu Napretka. Ni trener Napretka, Nebojša Raičević, nije krio pozitivna očekivanja u vezi sa prvom utakmicom:


Naša ekipa je sve vreme dobro trenirala. Mi smo spremni za start sezone i nadam se pobedi. Zaista nije u pitanju nikakva prepotentnost, jako cenim ekipu Kolubare. Imaju dobar tim, popunjen na svim pozicijama. Imali su malih pehova sa virusom koji ih je zadesio u pripremnom periodu. U slučaju poraza, čestitaćemo našim sportskim prijateljima. Ali, ponavljam, nadam se dobrom rezultatu iz Lazarevca. Dva tima sastala su se u više navrata tokom prethodnih godina, gde su uglavnom razmenjivali pobede u tim sezonama. Hoće li se na tom planu nešto promeniti, saznaćemo u subotu uveče. Utakmica između Kolubare i Napretka počeće u 19 sati i 30 minuta. Tekst: Marko Radić  Izvor:alpress.rs #KLSRB