14.09.2020.
METALAC POČEO SA PRIPREMAMA
 
Tačno 15 dana pred početak Košarkaške lige Srbije, Metalac je krenuo sa pripremama za novu sezonu nakon puno neizvesnosti i strepnje u pogledu svoje sudbine. Valjevski prvoligaš je ponovo volšebno preživeo gašenje a trener Vladimir Đokić je večeras na prvom treningu u Hali sportova imao deo tima koji će se u narednim danima kompletirati. 


Metalac je do sada registrovao sledeće igrače: Nikola DRAGANOVIĆ (pozicija 1, 19 godina), Miroslav PAŠAJLIĆ (1, 25), Slobodan JOVANOVIĆ (1-2, 23), Zoran PAUNOVIĆ (2, 20), Dušan RADOSAVLjEVIĆ (2-3, 19) , Vladimir RADOMIROVIĆ (3-4, 20), Igor ĐUKOVIĆ (4, 33, kapiten), Luka JOVANOVIĆ (4, 20), Nikola STEFANOVIĆ (4-5, 21), Pavle STEPANOVIĆ (4-5, 18). Na spisku su i mladi igrači Metalca i Studenta, Medenica, Ivković, Teofilović, Đokić i Janković.


Vladimir Đokić je bio optimistički raspoložen bez obzira na kratak rok za uigravanje smatrajući da će Metalac imati dobar i talentovan sastav. Ima tu i juniorskih reprezentativaca i iskusnih igrača kao što je, recimo, plej Pašajlić koji je prošle sezone branio boje Dinamika i koji će igrati na otvoren ugovor. Trener valjevskog prvoligaša je dodao da planira da  obavi razgovor i sa Nikolom Tomaševićem, koji je najavio povlačenje, pošto bi sa svojim iskustvom mogao da dosta pomogne. Interesantno je da će boje Metalca i u ovoj sezoni braniti Stepanović, ali ne Aleksa koji je otišao u užičku Slobodu već njegov mlađi brat Pavle.


Metalac ima pravo da angažuje još tri igrača na 72 sata pred start lige i još četiri igrača do kraja prvenstva posle prvog kola. U prvoj opciji, Đokić kaže da bi možda pokušao da dovede jednog centra. Foto© Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #KLSRB