26.08.2020.
BIVŠI KOŠARKAŠ CRVENE ZVEZDE U NAPRETKU
 
Ivan Saičić novo je pojačanje košarkaškog kluba Napredak JKP. 27-godišnji Saičić proveo je minulu sedmicu na probi u Aleksincu i zadovoljio očekivanja stručnog štaba i uprave kluba.


U svojoj dosadašnjoj karijeri, Saičić je nastupao za nekoliko klubova. ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, gde je ostavio ozbiljan trag. Tada 18-godišnji košarkaš je u sezoni 2010/11 pomogao svom klubu da se  plasira na završni turnir Evrolige, tako što je u kvalifikacijama prosečno  beležio 15 poena i 5 skokova. Zbog prikazanih partija, Saičić je iste godine  priključen prvom timu beogradskih "crveno-belih".


Nakon Crvene zvezde, novi igrač Napretka kratko je boravio u Vršcu, a potom studirao na američkim univerzitetima Oklahoma siti  i Zapadna  Džordžija. Nakon Sjedinjenih Američkih Država, Saičić je u KLS ligi nastupao za OKK Beograd, za koji je imao prosečan učinak od 6,3 poena, 2,4 skoka, po jednu osvojenu loptu i asistenciju po utakmici.


Ivan Saičić rođen je 1993. godine u Beogradu. Visok je 200 centimetara i pokriva više pozicija na terenu. Izvor KK Napredak JKP Tekst/ foto: Marko  Radić #KLSRB