14.03.2020.
Pobeda kao imperativ
 
U poslednjem kolu KLS košarkaši Tamiša i Vršca odigraće odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak, u kojoj je pobedniku zagarantovano takmičenje u najvišem rangu domaće košarke i sledeće sezone. Zbog globalne pošasti, Korona virusa,  ovaj meč, kao i svi preostali mečevi, igraće se bez publike. 


Oba sastava su u prethodnom kolu zabeležila izuzetno važne trijumfe. Tamiš je na gostujućem parketu bio bolji od Dinamika, dok je Vršcu bilo dovoljno prvo poluvreme da deklasira Napredak. U prethodnom susretu Vršac je savladao desetkovani Tamiš rezultatom 71:65. Pančevci igraju neverovatno od kako ih je pojačao Derrick Fenner, te puleni Bojana Jovičića u poslednjih osam utakmica, u koliko je nastupao sjajni Amerikanac, imaju pet pobeda. Vršac je nakon dobrog početka sezone zbog raznih okolnosti doživeo veliki pad forme, koji je uzrok njihove promenljive igre u drugom delu takmičenja. 


Očekuje se kvalitetna utakmica, sa puno borbe i lepih košarkaških poteza i prava je šteta što će se ova dramatična završnica neverovatne sezone KLS igrati bez publike, no takve mere su neophodne radi kontrole situacije ovog nesvakidašnjeg virusa. Izvor KK Tamiš