13.03.2020.
Za bolji utisak
 
Pred susret njihovih ljubimaca u prestonici ljubitelji valjevske košarke osluškivaće šta se dešava u subotu uveče u Aleksincu, jer ih pobeda Napretka nad lazarevačkom Kolubarom vodi u Superligu. Drugačiji ishod nametnuće imperativ pobede ukoliko se želi među osam najboljih, ali nakon ostvarenja prevashodnog cilja opstanka Valjevcima neće izostati motiva u poslednjem kolu. Zemunska Mladost jedna je od ekipa koja je pregazila pulene Vladimira Đokića u prvom delu sezone, a ovaj duel nije zaboravio ni krilni igrač Valjevaa Vladimir Radomirović:


- Naravno da ćemo pratiti šta se dešava u Aleksincu, jer nam je želja da ostanemo ovde još neko vreme i zaokružimo sjajnu priču. Neohpdono je ispraviti greške iz prvog međusobnog duela, odnosno odgovoriti na njihovu agreskivnu igru preko celog terena svih 40 minuta. I pored činjenice da neće biti publike u dvorani oni su pokazali ove sezone da se sjajno snalaze i na gostovanjima, a upravo te pobede doevele su ih do Superlige i nekoliko kola pre kraja. Prezadovoljni smo urađenim do sada, a želja je da dobru hemiju pokažemo i na ovom duelu.


U poslednjem kolu izostaće kapiten Aleksandar Vasić koji je završio karijeru, a trener Đokić je istakao da postoji plan šta i kako dalje ukoliko rasplet u poslednjem kolu bude povoljan za Valjevce I pruži im se mogućnost da budu na crti najboljim srpskim ekipama. Izvor KK Metalac