25.02.2020.
Dinamik ubedljiv u Novom Sadu
 
Vojvodina – Dinamik 65:95


Ekipa Dinamika došla je do ubedljive pobede na gostovanju u Novom Sadu. Vojvodina je bila ravnopravan rival samo u prvom poluvremenu, ali kada se u nastavku šuterski pokrenula gostujuća ekipa, kada su pogađali u serijama, dileme oko pobednika nije bilo. Dinamik je bolje počeo, ali su domaći uspeli da pogode nekoliko šuteva i stignu do izjednačenja (13:13). Međutim, Dinamik je ubrzo stogao do nove prednosti, imao seriju od 12:0, a na poluvreme otišao sa pet poena viška (31:36). Međutim, nova serija Beograđana usledila je početkom treće deonice, gosti su ubrzo stigli do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali. Do kraja utakmice, prednost Dinamika je rasla, Vojvodina nije imala snage da je na bilo koji način ugrozi. Pokazalo se da crveno – beli trenutno nemaju snage da u visokom ritmu odigraju ceo meč. Izjave posle utakmice:


Igrač Dinamika Bojan Tomašević: Gostovanje u Novom sadu je uvek nezgodno, a za nas je i bilo u prvom poluvremenu. Iz nekog razloga u meč nismo ušli sa dovoljno energije, ali smo i u tom periodu uglavnom kontrolisali rezultat. Posle pauze smo u drugo poluvreme ušli sa punom snagom i već u trećoj četvrtini prelomili utakmicu. 


Trener Dinamika Stevan Mijović: Mislim da je prvo poluvreme bilo dosta sporo i nekvalitetno s obe strane. U svlačionici smo se dogovorili da u nastavku zaigramo energičnije, što smo i uradili. Igrali smo bolje u odbrani, dok je u napadu bio bolji protok lopte u odnosu na prvih 20 minuta. Došlo je do izražaja to što imamo veći broj kvalitetnih igrača u rotaciji u odnosu na domaće. Stekli smo veliku prednost i do kraja sve je bila stvar rutine. Izvor KK Vojvodina