18.02.2020.
AMERIKANCI VODILI ZEMUNCE DO POBEDE
 
VRŠČANI IMALI ENERGIJE SAMO ZA JEDNO POLUVREME


VRŠAC – MLADOST 82:92 (25:25, 24:23, 14:27, 19:17)


Centar Milenijum, sudije: Jovčić, Strika, Hadžić


VRŠAC: Milošević 2, Dimić 5, Dukić, Ćirković 21, Adžić 9, Grušanović 7, Majstorović, Gazibegović 10, Savović 5, Đurić 8, Vraneš 3, Biler 12.


MLADOST: Kulundžić, Dreksel 25, Mijailović 4, Belić 26, M. Milenković 1, Stefanović 3, Jovanović, L. Milenković, Trifunović, Taker 24, Šajin 9.


Vrščani su u važnoj utakmici sa Zemuncima doživeli poraz kojim su sebe doveli u izuzetno tešku situaciju i svaki predstojeći meč biće im kvalifikacioni za opstanak u ligi. Tim trenera Zorana Todorovića igrao je vrlo dobro u prvom poluvremenu, u prvom periodu skoro konstantno imao rezultatsku prednost i posle 20 minuta igre na odmor otišao sa minimalnim vođstvom (49:48). U tim Vršca vratio se Amerikanac Biler, činilo se da su domaći na dobrom putu ka trijumfu i niko na tribinama Centra Milenijum nije mogao ni da pretpostavi da su Vrščani u prvom delu meču potrošili svu energiju koju poseduju.  U drugih 20 minuta meča za sve su se pitali Zemunci, tačnije Amerikanci. Dreksel i Taker su u prvom poluvremenu bili glavne poluge gostujućeg tima, dok su u trećoj četvrtini, u kojoj je praktično i rešeno pitanje pobednika, bukvalno sami savladali indisponirane Vrščane. Taj deo meča gosti su dobili dvocifrenom razlikom (27:14) i već tada bilo je evidentno da u igri Vršca nema žara a kod njegovih igrača voljnog momenta za preokret. Na prste jedne ruke mogle su se izbrojati uhvaćene lopte igrača Vršca pod svojim košem, pri tom su ostali potpuno bez ideja u napadu, pa je trener Todorović uzalud dozivao ekipu na tajm aut pokušavajući da prekine serije uspešnih napada Mladosti. Taker je pod košem Vršca bukvalno radio šta je hteo i kada je trebalo da kruniše svoju maestralnu igru, nažalost, doživeo je povredu zbog koje je morao da napusti teren. Veliko veče imao je 16-godišnji Matija Belić, najefikasniji igrač meča, koji je pokazao da poseduje izuzetan talenat.


Trener Mladosti, Dragan Jakovljević, na početku konferencije za medije biranim rečima govorio je o istoriji vršačke košarke i podsetio da su Milenijumu igrali mnogi veliki igrači i radili mnogi vrhunski treneri. Pohvalio je najefikasnijeg igrača meča, Matiju Belića, rođenog 2003. godine i istakao da je Mladost po prvi put, otkako igra KLS, obezbedila plasman u Superligu pet kola pre kraja prvenstva.


Trener Vršca Zoran Todorović pomenuo je problem sa malim brojem igrača u rosteru, što prouzrokuje povrede i česte izostanke zbog kojih je nemoguće napraviti kvalitetan trening. 


Povratak Bilera je odlična stvar iako to još uvek nije Gejb koji nama treba. Čini mi se da je njegov dolazak poremetio par igrača. Na kraju se povredio i on, povredio se i Dimić, pa smo meč završili u čudnom sastavu. Teško će biti do kraja, imamo težak raspored, ali moramo da podignemo glavu i da odgovorimo na pravi način. B. Josimov Foto: M. Živković Izvor KK Vršac