10.02.2020.
Sloboda slavi nad Vršcem
 
Sloboda je teže nego što se očekivalo došla do pobede nad motivisanom ekipom Vršca, koja se pred oko 800 gledalaca u Užicu pokazala u dobrom izdanju. Ni večeras fenomenalni Miloš Dimić nije uspeo da spreči da Sloboda ponovo slavi pred odlazak na završni turnir Kupa Radivoja Koraća koji se od četvrtka 13. februara održava u Nišu.


Vršac je ušao dobro u meč, ali je Sloboda vrlo brzo uspela da uhvati rezultatsku ravnotežu i prvu četvrtinu dobije sa 26:24. U drugoj četvrtini videli smo izjednačenu igru i na odmor se otišlo vođstvom Slobode od 48:46. U 3. četvrtini Vršac je zahvaljući sjajnom Dimiću došao do preokreta (67:72), ali je kvalitet Slobode došao do izražaja u završnici meča, zahvaljujući dobroj igri u odbrani i odličnoj realizaciji napada, za konačnih 94:89.


U redovima domaćina blistao je Simović sa 21 poenom i 12 skokova, Pažin je dodao još 18 (4 trojke), Foster 17 i Simić 15. Vredan divljenja je i potez centra Dimitrija Nikolića, koji je i pored smrtnog slučaja u porodici večeras bio u sastavu Slobode i dao nemerljiv doprinos novoj pobedi izabranika trenera Vladimira Lučića.


Objektivna užička publika aplauzom je pozdravila i partiju večeras fenomenalnog Miloša Dimića, koji je sa 33 poena bio najefikasniji akter ovo duela. Osim njegove, vredi istaći i role Miloševića sa 17 i Grušanovića sa 12 postignutih poena. Branko Radosavljević Izvor KK Sloboda