08.02.2020.
Kolubara se revansirala Metalcu
 
Kolubara La 2003 (87:79) Metalac Valjevo


U okviru 19. Kola Kosarkaske lige Srbije, Kolubara je ostavarila 8. pobedu na svom terenu, a ukupno devetu u prvenstvu. 


Domaci igraci su od starta krenuli odlucno u napadu i odbrani. Prva cetvrtina zavrsena je u koristit Kolubare (31:20). U drugoj četvrtini viđena je znatno angažovanija igra gotiju, prvenstvo u odbrani. Uspela ja Kolubra da održi minimalnu prednost na poluvremenu, ali evidentno je bilo da će ovo ipak biti jako teška utakmica na domaćem terenu, možda i teža nego neke prethodne protiv mnogo bolje pozicioniranih ekipa u prvenstvu. Druga četvrtina pripala je ekipi Metalca (23:14). Na poluvreme se otišlo sa prednošću Kolubare od dva poena razlike (45:43).


Serijom (9:2) na startu drugog poluvremena gosti su prvi put poveli na utkmici (52:47). Trener Kolubare Dušan Radović zatražio je tajm-aut, kako bi zaustavio strahoviti nalet igrača Metalca, pre svega Luke Andjušića i Jovana Vojinović.  Ubrzo nakon završenog tajm-auta zelini su zaigrali kao sa starta utakmice i veoma brzo vrtili prednost na stranu Kolubare. Treća četvrtina završena je rezltatkom 26:22 za Kolubaru. 


Poslednji period igre rutinski su u svoju korist priveli igrači domaćih i tako zabeležili važnu pobedu. Pobedom su se igrači Kolubare učvrstili na osmoj poziciji, daleko od zone ispadanja Izvor KK Kolubara