02.02.2020.
Borac pao u Pančevu
 
Košarkaši Tamiša prekinuli su užasan niz od devet vezanih poraza pobedivši prvoplasirani Borac iz Čačka rezultatom 84:79. 


Od samog početka videla se velika borba oba tima. Igralo se većim delom u egalu, međutim domaći su na kraju prvih deset minuta imali prednost 21:17.


Čačani su pogotcima za tri poena stvarali velike probleme domaćoj ekipi, pogotivši čak 9 puta sa distance u prvom poluvremenu.  Na poluvremenu gosti su imali prednost 38:41. 


Ista slika kao I u prethodnoj četvrtini, igralo se koš za koš, uz veoma agresivne I kvalitetne odbrane oba tima. Nakon nekoliko dobrih napada ekipa Borca je došla do devet poena prednosti,što beše najveća razlika u korist Čačana. Tamiš se brzo oporavio I vratio se u egal. Nakon trideset minuta igre Tamiš – Borac 55:60. 


Očigledna glad za pobedom domaćina je došla do izražaja u poslednjoj četvrtini kada su zahvaljujući raspoloženom kapitenu Radoviću I Aleksi Čabrilu povratili prednost nakon dužeg vremena. Prednost su održavali I zahvaljujući solidnoj realizaciji sa linije slobodnih bacanja postali  su tek druga ekipa koja je ove sezone pobedila Borac u KLS. 


Tamiš: Nikolić 10, Čabrilo 18, Radović 13, Vasić 3, Pavićević 2, Fener 4, Vukojičić, Prlja 14, Janković 7, Lučić, Rouds 13, Labudović.


Borac: Alikadić 2, Popović 2, Đoković 11, Gavrilović 15, Majstorović 7, Kočović 6, Nerandžić 6, Karapandžić 6, Džons 4, Todorović 9, Čarapić 11. Izvor: KK Tamiš