01.02.2020.
Sloboda slavila u derbiju juga
 
Odična atmosfera u Velikom parku i nova pobeda Slobode za učvršćivanje druge pozicije i borbe za ABA 2 ligu. Videlo se večeras da ekipi nedostaje sjajni Dušan Kutlešić, koji svoju karijeru nastavlja u Steaui iz Bukurešta. Ali i pored toga Sloboda je imala raspoložene pojedince, pre svega sjajne skakače Simića i Simovića.


Sloboda je odlično otvorila meč, Zlatibor je u prve dve četvrtine postigao samo 25 poena, netipično za ekipu koja je sjajna u ofanzivu ove sezone. To je večeras, uz čak 20 ofanzivnih skokova Slobode bio ključ pobede. Sloboda je na poluvreme otišla sa 37:25. Gledali smo izjednačenu 3. četvrtinu, Zlatibor je pružio jači otpor, ali su Simović sa 15 i Simić sa 8 skokova nadvisili centre Zlatibora.


Četvrta četvrtina bila je neizvesna, Sloboda je ušla u problem sa ličnim greškama. Simović, Pažin i Tadić zbog 5 ličnih grešaka morali su van terena, Zlatibor je to pokušao da iskoristi, ali su igrači Slobode bili prisebni i zasluženo slavili. 


Kod Slobode najefikasniji bio je Simić sa 21 poenom, Nikolić je dodao 16, dok je kod gostiju dominirao Papić sa 22 poena, dok je Popović postigao 19. Izvor KK Sloboda