26.01.2020.
ODLIČNA KOLUBARA
 
Pred punim tribinama lazarevačke hale sportova u utakmici 17. Kola Kolubara je ugostila ekipu Novog Pazara, i ostvarila veoma bitnu sedum pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije. 


Utakmica je završena rezultatom Kolubara La 2003 (87:72) OKK Novi Pazar.


Nastavlja se odlična igra Koubare u drugom delu prvenstva, ostvarena je i treća pobeda u četri odigrana kola. Lazarevčani su pokazli da mogu da igraju i protiv ekipa koje se takmiče u ABA 2 ligi. Poneseni sjanom atmosferom sa tribinama, igrači Kolubare odigrali su sigurno i najbolju utakmicu u dosaadašnjem delu prvenstva. Disciplinovanom i požrtvovanom igra tokom svih 40 minuta u odbrani, domaćin je uspeo da neutrališe jako dobru napadačku ekipu Novog Pazara. 


Odličnom rotacijom u igri, trener domaćih Dušan Radović držao je tempo tokom  cele utakmice. 


Večeras je Aleksandar Vuletić bio bez greške sa samo jednim promašajem iz igre, postigao je 17 poena (4/5 za dva poena, 1/1 za tri poena, 6/6 sa linije slobodnih bacnja, 4 skoka i 5 asistencija).


Plejmeker zelenih Petar Šparović 14pts (7 asistencija), sjajnim rešenjima u napadu razigravao je celu ekipu . Standardno dobar Penn sa postignutih18 poena ( 5/7 šut za tri poena, 4 skoka). Nikola Simić 9 postignuih poena uz 3 asistencije, Stevan Sinđelić 5 poena 4 skoka, Wesley Mayers 5 poena. Dobra igra i centarske linije Kolubare, koji su odlično koristili lopte koje su dobili od igrača iz spoljne linije. Nikola Čvorović 7 poena 7 skokova, Mihailo Todorović 12 poena 2 skoka. Izvor KK Kolubara