10.01.2020.
Odbranom do opstanka
 
Trijumfi ekipa sa dna tabele dodatno su zakomplikovali situaciju u Košarkaškoj ligi Srbije, a ukoliko žele da sami odlučuju o svojoj sudbini košarkaški Metalca trebalo bi da prekinu niz poraza. Prva prilika za tako nešto biće duel protiv ekipe Dunava iz Starih Banovaca, rivala koji nakon 14 kola ima trijumf više od pulena Vladimira Đokića.


I naredni protivnik nakon dva vezana neuspeh dočekuje Valjevce, u dosadašnjem toku na svom parketu uspeo je da savlada ekipe iz donjeg dela tabele, što ukazuje da neće biti lako stići do brejka. Sa ovom konstatacijom slaže se i povratnik nakon povrede Luka Anđušić:


Sigurno je da nas čeka neugodno gostovanje, ekipa Dunava je na domaćem parketu u ritmu koji otežava posao protivniku. Pokušaćemo da im pariramo u tome, a iako rezultatski ne izgleda tako utakmica protiv Borca je donela i neke dobre stvari u igri. Pobeda bi nam bila značajna za nastavak sezone, a pitanje opstanka treba rešavati od utakmice do utakmice. Ne bi trebalo gledati previše unapred već se fokusirati na agresivnu odbranu iz koje će doći pobede vredne željenog cilja.


Valjevci u prvom delu prvenstva u "Hali sportova" slavili rezultatom 99:95. Izvor KK Metalac