03.01.2020.
Rasterećeno na lidera
 
Za razliku od prethodnih godina za košarkaše Metalca kao ni ostale članove KLS-a nema novogodišnje pauze, jer već četvrtog dana januara stiže lider čačanski Borac. Sam pogled na tabelu srpskog, ali i regionalnog takmičenja dovoljno govori o kvalitetu protivnika, puleni Marka Marinovića su na dvadeset i sedam ovosezonskih duela samo tri puta poraženi. Među nosiocima igre nalaze se četiri bivša igrača Metalca Kočović, Todorović, Majstorović i Nerandžić, pa na osnovu svega Valjevci u ovom susertu praktično nemaju šta da izgube. Sa ovom konstatacijom slaže se jedan od konstantnijih u redovima valjevskog kluba krilni centar Aleksa Stepanović:


Sigurno da nam je želja da se što bolje predstavimo na ovom meču, Borac je u dosadašnjem toku pokazao kvalitet i apsolutni su favoriti. Na nama je da odigramo dobar meč i ukoliko nam se ukaže prilika dođemo do iznenađenja. Nemaju u svojim redovima zvezde, nastupaju timski i zasluženo se nalaze na vrhu tabele. Što se tiče nas možda smo u prvom delu mogli da upišemo dve pobede više, međutim ostaje nam drugi deo u kojem imamo nešto lakši raspored što će, uveren sam, uticati i na konačan skor na tabeli.


Trener Vladimir Đokić  će na ovom susretu moći da računa na beka Luku Anđušića koji je trenirao ove sedmice i pomoćiće saigračima da pruže jak otopr starom rivalu. Izvor KK Metalac