03.01.2020.
Vojvodina dočekuje Sremce
 
Košarkaši Vojvodine u nedelju  od 18 sati u velikoj sali Spensa dočekuju Dunav iz Starih Banovaca, u okviru 14. kola Košarkaške lige Srbije. Tim povodom, na konferenciji za medije novinarima su se obratili trener crveno – belih Filip Socek i košarkaš Andrija Simović.


-Nalazimo se u nezavodnoj situaciji i svaka utakmica, počev od ove, za nas je borba za goli život – rekao je Filip Socek. –Iskreno se nadam da si igrači to shvatili, jer ruku na srce, oni se najviše za sve pitaju. U meču protiv Dunava, koji je dobra ekipa, treba nam jaka odbrana, pogotovo na „pik end rolu“.  Ako u nedelju budemo tim, ako ginemo na parketu za svaku loptu imamo šansu da pobedimo.  Verujem da možemo do uspeha i da će se obistiniti moje predviđanje da će Novosađani u Novoj godini gledati neku novu, bolju Vojvodinu – najavio je šef stručnog štaba crveno – belih.


U taboru Novosađana su svesni da gosti iz Srema imaju odlične plejmejkere i da su solidan i iskusan tim, ali, Vojvodina naprosto mora da osvaja bodove na domaćem terenu.


-Ovo je najvažnija utakmica za nas, možda i od početka sezone. Neće nam biti lako protiv Dunava, ali pobeda bi nam otvorila realnu borbu za opstanak. Podrška publike bi nam puno značila  - rekao je Andrija Simović. Izvor KK Vojvodina