30.12.2019.
PAZARCI ODNELI BODOVE
 
U 13.kolu Košarkaške lige Srbije, Dunav je na svom parketu poražen od ekipe Novog Pazara rezultatom 73:84 (19:26, 22:26, 12:17, 20:15). 


Za razliku od nekoliko prethodnih utakmica, košarkašima Dunava nedostajalo je više enrgije, odbrana nije bila na visokom nivou a ni napad nije funkcionisao u većem delu utakmice. Gosti su to znalački iskoristili i nakon izjednačene igre u prvoj četvrtini, osetniju razliku napravili u drugoj deonici. Na poluvremenu Novi Pazar je imao 11 poena prednosti (41:52) a sa dobrom igrom, učesnik druge Aba lige, nastavio je i u nastavku.  Već nakon par minuta u trećoj četvrtini, Pazarci su imali 21 poen prednosti (41:62). Igrači Dunava pokušavali su na sve načine da se vrate u utakmicu. U par navrati bili su blizu da spuste zaostatak ispod deset poena i uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu ali jednostavno, izostala je realizacija. Gosti su sačuvali stečenu prednost i na kraju zasluženo trijumfovali. 


Na polusezoni Novi Pazar ima osam pobeda uz pet poraza dok su Banovčani ostvarili pet pobeda i osam poraza. Takmičenje se nastavlja već narednog vikenda. Dunav gostuje u Novom Sadu a Novi Pazar dočekuje ekipu Zlatibora. Izvor KK Dunav