13.12.2019.
Vojvodina dočekuje Slobodu
 
Košarkaši Vojvodine u nedelju u 12 sati u okviru 11. kola Košarkaške lige Srbije, dočekuju Slobodu. Užičani se trenutno nalaze na drugom mestu sa osam pobeda iz 10 kola, dok Novosađani imaju dva trijumfa  i u grčevitoj su borbi za opstanak. No, Vojvodina je (napokon) kompletna, pa u taboru crveno – belih tinja nada da mogu da iznenade favorita. Pred utakmicu, u pres – sali u Spensu održana je konferencija za medije na kojoj se novinarima prvi obratio igrač Vojvodine Enes Latifagić.


Sloboda je favorit, ali s obzirom da igramo na domaćem parketu, i da smo verovatno prvi put od početka prvenstva kompletni, u Spensu Užičanima neće biti lako. Gosti igraju brzu košarku, daju mnogo poena i mislim da je naša odbrana ključni faktor. Ako je odigramo na visokom nivou i zaustavimo njihove najbolje igrače, Kutlešića i Simića, imamo čemu da se nadamo  rekao je Latifagić.


Njegovo mišljenje deli i prvi trener Vojvodine, Filip Socek.


Užičani sigurno nisu slučajno na drugom mestu. Imaju brzu tranziciju, te često postižu preko 100 poena na utakmici. Odlikuje ih izuzetno kvalitetna spoljna linija koju je teško zaustaviti. U svakom slučaju, probaćemo to da učinimo. Posle dužeg vremena imam kompoletan tim na raspolaganju i to je prilika da odigramo dobru utakmicu – rekao je Filip Socek. Izvor KK Vojvodina