29.11.2019.
KOŠARKAŠI VOJVODINE DOČEKUJU METALAC
 
U vrlo važan duel za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, Vojvodina dočekuje Metalac sa mnogo nepoznanica. Naime, kadrovska situacija u taboru Novosađana je loša i neizvesna: zbog povrede sigurno neće nastupiti Enes Latifagić, dok su neizvesni, što zbog povreda ili bolesti, Andrija Simović, Pavel Lobarev i Ranko Kumović. S obzirom na okolnosti, proizilazi da su gosti favoriti u meču 9. kola KLS koji se igra u maloj sali Spensa u bsubotu od 18 sati, ali će Novosađani pokušati da ostanu neporaženi, što su najavili na konferenciji za medije pred utakmicu.


-Kadrovska situacija nam je zaista komplikovana, ali šta je – tu je, moramo da se borimo i pokušamo da dođemo do bodova – kaže prvi trenedr Vojvodine, Filip Socek. – Ovo je mlad tim koji daje sve od sebe na parketu, te pozivam publiku da ih podrži u ovoj važnoj utakmici.


S obzirom na neprilike koje su zadesile sastav crveno – belih, mnoge oči su uprte u mladog kapitena Vojvodine Aleksu Zarića, od koga se očekuje da podesi nišanske sprave i bude oslonac tima i u napadu i u odbrani.


-Moramo da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta, naročito u odbrani. Mislim da je dobra defanziva ključ za osvajanje bodova, ali i da smanjimo broj grešaka u napadu. Sigurno nas očekuje teška utakmica, a od publike očekujem da nam pomogne da dođemo do pobede – rekao je Zarić. Izvor KK Vojvodina